Kötelező gitáreffekt
Cruiser, 2009. június 06. 16:36
Sziasztok! Most kezdtem el gitározni és szeretnék érdeklődni, hogy milyen gitáreffektekkel kell rendelkeznem, illetve "darabos" (asszem stompbox a nevük) effek kell nekem vagy multieffekt is jó?
Legfrissebb blogok
-
2 év 17 hét óta0 hozzászólás
-
2 év 17 hét óta0 hozzászólás
-
2 év 18 hét óta11 hozzászólás
-
2 év 18 hét óta23 hozzászólás
-
2 év 18 hét óta1 hozzászólás
-
2 év 18 hét óta11 hozzászólás
-
2 év 21 hét óta4 hozzászólás
Friss hozzászólások
- bkw qewp
5 nap 8 óra - canada goose jackets
1 hét 1 nap - Iszony!!!:)
5 hét 1 nap - Ezen jól szólna Eric Clapton
5 hét 2 nap - Szia. Ennyi pénzért inkább
8 hét 2 nap - Sziasztok!
Les paul formán
9 hét 4 nap - Korg
9 hét 5 nap - Valószínű a nyereg a ludas,
10 hét 4 nap - Elég olcsónak tűnik, de nem
10 hét 4 nap - Ebben az árkategóriában
10 hét 4 nap
Kulcsszavak
-
2 év 23 hét óta8 hozzászólás
-
2 év 26 hét óta13 hozzászólás
-
2 év 26 hét óta0 hozzászólás
-
2 év 26 hét óta0 hozzászólás
-
2 év 26 hét óta10 hozzászólás
-
3 év 26 hét óta

mivel feltételezem kezdő
mivel feltételezem kezdő vagy, így a multieffekt mindenképp jó megoldásnak tűnik. ha még arra sem akarsz költeni akkor ott vannak a kis combo-k, mint a Roland Cube. Multieffektből rengeteg fajta van, amik most nagyon mennek, at a Boss GT, a Line6 ledáljai, valamennyire a Digitechek és a Vox Tonelabs, régebbiek közül a Korg ax1500 és régebbi GT-k. ezeknek az ára vetekszik egy jobb stompbox-szal, szóval én tuti inkább kezdőként ilyet vennék.
Ha kezdő BOSS multieffekt,
Ha kezdő BOSS multieffekt, akkor én inkább az ME szériát javaslom, az nem pilótavizsgás és a legfontosabb effektek (torzító, kórus, zengető, delay, flanger, wah) benne vannak. Az olcsó multieffektek között valószínű nem fogod megtalálni azt a hangzást, amivel koncerteken találkozol (a stúdióanyagokról ne is beszéljünk, ahol a hangmérnök ízlése keményen megjelenik), de nem szólnak rosszul.
Érdemes az Orange Crush sorozatát is
Érdemes az Orange Crush sorozatára is egy pillantást vetned, főleg, hogy most frissítették a sorozatukat, az ár is igen baráti. Az LDX végű kombókat nézd, azok tartalmaznak effekteket, de érdemes megnézned a Roland Micro Cube-okat és a VOX Valvetronixokat is.
Köszi a válaszokat! Egy VOX
Köszi a válaszokat! Egy VOX Tonelab LE-nél kötöttem ki végül. Jó kis kütyi, egyszerű a használata, tetszik, hogy minden paramétert direktben tudsz használni azonnal. A BOSS-nál az nem tetszett, hogy pl. a torzító vagy delay típusát két kapcsolóval tudod választani, és ezek elég picik, és minden minden effekthez ugyanaz a 2 pici balra-jobbra gomb tartozik. Itt meg a csőrős potival tudom gyorsan változtatni, aztán katt a metésre és kész a preset.
Jó kis cucc az, és nem túl
Jó kis cucc az, és nem túl nagy, elfér egy hátitáskában. A Korg AX sorozatának a "folytatása" úgymond, asszem előfokcsöves, hálás szerkezet. Azt lehet tudni mennyiért vetted?
Te mit gondolsz erről?