első hangszer
Igazából csak egy névre lennék kíváncsi, hogy miért van az, hogy alig forgalmazzák, és neten is nehéz róla tájékozódni. (Vagy ha csak én nem találtam rá, akkor várom a linkeket :))
Ez a Samick!
(http://www.eldoradomusic.hu/?termek_kereso&listaz=nagykep&pdid=9592)
De teljesen kezdőként a hangja és könnyen játszhatósága nyűgözött le (az én tapasztalatlan kezeimmel állapítottam meg persze, és állítólag jó, hogy egy fából van az egész, nem ragasztott, és három állása is van, tyűha). Viszont nem biztos, hogy ez a modell volt a boltban, mert a fején a csigák(?) egy oldalon álltak, és nem volt lyuk se a fában.
Másik vonal: cort Cort C4H vagy T34.
Ezek a hangszerek álltak kézre és tetszett a hangjuk. Van-e valaki tapasztalt zenész, akinek volt dolga valamelyikkel, és leírná tanácsait nekem? Kösziii
d
Legfrissebb blogok
-
2 év 30 hét óta0 hozzászólás
-
2 év 30 hét óta0 hozzászólás
-
2 év 30 hét óta11 hozzászólás
-
2 év 31 hét óta23 hozzászólás
-
2 év 31 hét óta1 hozzászólás
-
2 év 31 hét óta12 hozzászólás
-
2 év 33 hét óta4 hozzászólás
Friss hozzászólások
- Basszusgitár
1 nap 20 óra - dr. Kozma László ! Igaz, hogy
3 hét 1 nap - dr. Kozma László ! Igaz, hogy
3 hét 1 nap - Gitár
4 hét 6 nap - 7 éve én is egy MSA country
8 hét 3 óra - Re:V
9 hét 4 nap - Húh, hát akkor hagy kérjek
10 hét 4 nap - Iszony!!!:)
17 hét 6 nap - Ezen jól szólna Eric Clapton
18 hét 1 óra - Szia. Ennyi pénzért inkább
21 hét 3 óra
Kulcsszavak
-
2 év 36 hét óta8 hozzászólás
-
2 év 38 hét óta13 hozzászólás
-
2 év 38 hét óta0 hozzászólás
-
2 év 38 hét óta0 hozzászólás
-
2 év 39 hét óta10 hozzászólás
-
3 év 39 hét óta

Szia Dija! Az általad írt
Szia Dija!
Az általad írt konkrét típussal viszont nincs tapasztalatom. Ha könnyen játszol rajta, tetszik a hangja, akkor ne menj tovább, ráadásul a Samick olcsó. De ugyanazt a Samicket vedd meg, mint amit kipróbáltál, mert olcsóéknál típuson belül is elég nagy a szórás.
A Cort C4H-ról írtam már véleményt. Az EMG HZ félelmetesen fos, nem is tudom, hogy 60 évvel az elektromos gitárok felfedezése után hogyan lehet ilyen szart gyártani. Tompa, passzív hangszedő révén nincs EQ, nincs kiemelés, nincs semmi. A General MIDI bass hangmintái ezerszer jobban szólnak. Ha olcsó a hangszer, mindenképpen aktív elektronikásat vegyél, mert azzal kozmetikázni lehet a hangszedők gyenge minőségét. A T34 már aktív elektronikás, viszont ott a kulcsok és a húrláb a gyenge pont. Árban a C4H-tól nincs messze a GB74 / GB75, az a Cortnál a legjobb vétel. Érdemes megnézned a Hangfoglalás 2009-es videónkat, ott Arnold szépen mutatja, hogy mit tud a hangszer. Bár én még nem találkoztam olyan darabbal, ahol a húrnyomás jó lett volna (a Hangfoglaláson sem), de szerintem addig nyaggasd a boltost, amíg be nem állítja a Neked megfelelőre, azért van.
Samick azért nincs már, mert
Samick azért nincs már, mert más lett a márka neve. Most fejből nem tudom, de utána fogok nézni. Viszont nem igazán jó minőségű hangszerek. A Cort-ok elég jók, szerintem az olcsók között, a GB-s is jó. Ha nagyon olcsó kellene,érdemes az SX-eket megnézni vagy a Squier-eket (jazz bass vagy precision bass).
Te mit gondolsz erről?